E-YDS 2 başvuruları başladı!

E-YDS 2 sınavı başvuruları başladı. ÖSYM, 2023 e-YDS 2 sınavı başvuru kılavuzunu yayımladı. Özellikle kamu personelinin tercih ettiği ve yabancı dil seviye belirleme sınavı e-YDS, ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde yapılıyor. Peki, e-YDS başvuru ücreti ne kadar? e-YDS başvuru nasıl yapılır? İşte ÖSYM e-YDS başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı...

E-YDS 2 başvuruları başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yarın yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı'na (e-YDS) başvuru kılavuzunu yayımladı. 2023'ün ikinci e-YDS dört büyükşehirde yapılacak. Yabancı dil seviyesini belirlemek ve belgelendirmek isteyenler, e-YDS 2 başvuru ücreti ne kadar merak ediyor. İşte ÖSYM e-YDS 2023/2 başvuru kılavuzu ve e-YDS başvuru ekranı...

2023 E-YDS/2 SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacak 2023 E-YDS/2 sınavı 18 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

E-YDS/2 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacak ve üç saat sürecek e-YDS/2 başvuru ücreti 360 TL'dir.

2023 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2023 e-YDS) Kılavuzu

E-YDS/2 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-YDS/2 başvuru süreci, 31 Ocak-9 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Sınava başvuru ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden yapılacak.

Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav Uygulama Binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan; Ankara’da 4196, İstanbul’da 460, İzmir’de 116 ve Adana’da 306 olarak belirlendi.

Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjanın dolması halinde başvuru yapılamayacak.

Okullar ne zaman açılacak? AÖF sonuçları açıklandı mı, belli oldu mu? E-KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? E-YDS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?