DGS TERCİH SONUÇLARI 2023: DGS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. Lisans programına girmek isteyen adaylar, 29 Ağustos - 5 Eylül arasında 2023 DGS tercihlerini yaptı. Tercihlerin sona ermesi sonrasında adaylar, DGS tercihleri ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak araştırmaya başladı. İşte detaylar...

DGS TERCİH SONUÇLARI 2023: DGS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları heyecanla bekleniyor. DGS tercih işlemleri 29 Ağustos-5 Eylül 2023 tarihleri arasında yapıldı. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaptı ve şimdi sonuçların ÖSYM tarafından açıklanmasını bekliyor. Peki, 2023 DGS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM tarih verdi mi?

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercih işlemleri 5 Eylül'de sona erdi. Lisans programlarına tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını bekliyor. DGS tercih sonuçları için ÖSYM tarih vermedi. Fakat geçen sene tercihlerin bitmesinden bir hafta sonra sonuçlar açıklanmıştı. Bu doğrultuda 2023 DGS tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

DGS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS tercih sonuçları, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinde yayınlanacak. Sonuçları görmek için TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor.

ÖSYM
Son dakika! Liselerde sınıf tekrarı geri geldi Depremlerden etkilenen dört ildeki üniversitelilere özel öğrencilik hakkı E-YDS sınav giriş belgesi yayımlandı: e-YDS 2023/10 sınav giriş öğren! Okullar ne zaman açılıyor? Ara tatil ne zaman?