2023 DGS tercihleri ne zaman başlayacak, tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS tercih tarihi merak ediliyor. 2023 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 11 Ağustos'ta açıklandı. Sınava giren öğrenciler, DGS sonuçlarına göre tercihlerini yapacak ve ÖSYM tarafından DGS tercih ekranının açılmasını bekliyor. Peki, DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlayacak, nasıl yapılır?

2023 DGS tercihleri ne zaman başlayacak, tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) sonuçları sonrasında tercih süreci başlayacak. Tercihlerini yapmak isteyen öğrenciler, ÖSYM tarafından yayımlanacak DGS tercih kılavuzunu bekliyor. Böylece üniversitelerin kontenjanları ve taban puanları belli olacak. Peki, 2023 DGS tercihleri ne zaman başlayacak belli oldu mu? İşte DGS tercih dönemine dair merak edilenler...

DGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu ile birlikte tercih dikey geçiş yapılabilecek yükseköğretim lisans programları, hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih
edebilecekleri ve üniversitelerin taban puanları yer alıyor. DGS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı fakat bu hafta içinde ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor.

2023 DGS tercihleri ne zaman başlayacak, tercih kılavuzu yayımlandı mı? - Resim : 1

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS tercih dönemi, genelde sonuçların açıklanmasından iki hafta içinde başlıyor. Geçen yıl, 11 Ağustos'ta DGS sonuçları açıklanmış, 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında tercihler alınmıştı. Buna göre bu hafta içinde DGS tercih ekranının açılması bekleniyor.

2023 DGS tercihleri ne zaman başlayacak, tercih kılavuzu yayımlandı mı? - Resim : 2

DGS TERCİHLERİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Adaylar, dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. DGS tercihleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) yani ais.osym.gov.tr adresinden yapılıyor.

 

ÖSYM
KYK yurt başvuru tarihi açıklandı mı? YKS ek tercih tarihleri belli oldu mu? Geçen yıl YKS ek tercih ne zaman başladı? E-YDS başvuruları nasıl, nereden yapılır, başvuru ücreti ne kadar? MEB il emri verilecek mi, öğretmenlere il emri ne zaman verilecek?