ÖSYM DGS tercih takvimi: Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS sonuçları açıklandı. 2023 Dikey Geçiş Sınavı, 16 Temmuz'da yapılmıştı. Ön lisanstan lisans eğitime geçmek için girilen DGS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar, tercihlerin ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı. Peki, DGS kılavuzu yayımlandı mı, tercihler ne zaman başlayacak?

ÖSYM DGS tercih takvimi: Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman başlayacak?

Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarını aday işlemleri sistemi AİS'ten öğrenen adaylar, tercihlerini yapmak için sabırsızlanmaya başladı. DGS tercih kılavuzunun yayımlanması ile tercih süreci başlayacak. Peki, DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 

DGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2023 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçları belli olduktan sonra adaylar, aldıkları puanlara ve dikey geçiş yapmak istedikleri üniversitelerin taban puanlarına göre tercihlerini yapacak. Geçen yıl DGS tercihleri 24 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde yapılmıştı. ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzunun yayınlanması ile kesin tarihler belli olacak. Kılavuz yayınlandığı zaman haberimiz güncellenecektir. 

ÖSYM
Öğretmenleri sevindiren haber! AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? PMYO ön başvuru sonuçları belli oldu! Giriş sınavı ne zaman, sınav ücreti ne kadar? DGS sonuçları açıklandı: 2023 Dikey Geçiş Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?