2023 DGS sonuçları bugün mü açıklanacak, ne zaman?

DGS sonuçları için gözler ÖSYM'de. Dikey Geçiş Sınavı, 16 Temmuz'da yapıldı. Ön lisans eğitimlerini lisansa çevirmek için 2023 DGS'ye giren sonuçlar ne zaman açıklanacak merak ediyor. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı? İşte DGS sonuç sorgulama ekranı...

2023 DGS sonuçları bugün mü açıklanacak, ne zaman?

DGS sonuçları heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından düzenlenen 2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 16 Temmuz'da yapıldı. İki yıllık okullarını dört yıla tamamlamak ve lisans diploması almak isteyen adaylar, DGS sonuçları bugün açıklanır mı merak ediyor. ÖSYM, DGS sonuçları için tarih verdi. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav sonuç takvimine göre 2023 DGS sonuçları, 11 Ağustos Cuma günü açıklanacak. Fakat erken açıklanması halinde haberimiz güncellenecektir. 

DGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2023 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçları belli olduktan sonra adaylar, aldıkları puanlara ve dikey geçiş yapmak istedikleri üniversitelerin taban puanlarına göre tercihlerini yapacak. Geçen yıl DGS tercihleri 24 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde yapılmıştı. Kesin tarihler, sonuçların açıklanması sonrasında belli olacak.

ÖSYM
Açıköğretim üniversite kayıtları başladı mı, ne zaman? Polis Akademisi 2023 PMYO başvurusu nasıl, nereden yapılır? LGS 3. nakil tercih dönemi var mı, ne zaman? AÖF yaz okulu sınavı ne zaman, sınav giriş yeri nasıl öğrenilir?