DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Dikey Geçiş Sınav soru cevap anahtarı yayımlandı mı?

Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) bugün yapılıyor. Sınava giren 300 binden fazla aday, sınav sonrasında soru ve cevap anahtarını görmek isteyecek. ÖSYM, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak yanıtladı. Peki, DGS soru cevap anahtarı yayımlandı mı, ne zaman yayımlanır?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Dikey Geçiş Sınav soru cevap anahtarı yayımlandı mı?

Dikey Geçiş Sınavı'na (2024-DGS), Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine  geçişi için yapılıyor. 312 bin 855 adayın katılacağı DGS sonuçları sonrasında tercih dönemi başlayacak. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Soru ve cevaplar, sınavdan sonra hemen yayınlanır mı? 

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Dikey Geçiş Sınav soru cevap anahtarı yayımlandı mı? - Resim : 1

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından 14 Ağustos'ta açıklanacak.  DGS sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Dikey Geçiş Sınav soru cevap anahtarı yayımlandı mı? - Resim : 2

SINAV SORU CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK? 

50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alıyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor. DGS soru ve cevapları genelde sınavdan sonra yüzde onluk kısmı adayların erişimine açılıyor. Soru cevap kağıdı tamamı ise sonuçlar ile birlikte erişime açılıyor.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına bugün ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecek. 

DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? DGS'de kalem, silgi verilecek mi? LGS'den tam puan alan öğrenciler sırlarını paylaştı Mardinli LGS birincisi Civan: Planlı ve programlı çalışıp, okulumu ve ailemi gururlandırdım Açık öğretim sınavları ne zaman 2024? AÖL 3. dönem sınav giriş belgesi yayınlandı mı?