DGS sonuçları açıklandı: 2023 Dikey Geçiş Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

DGS sonuçları bugün açıklandı. Adaylar, lisans eğitimine yükselmek, 4 yıllık üniversite mezunu olmak için 2023 DGS sınavına 16 Temmuz'da girmişlerdi. Peki, DGS sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? İşte ÖSYM DGS 2023 sonuç sorgulama ekranı...

DGS sonuçları açıklandı: 2023 Dikey Geçiş Sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

DGS sonuçları için gözler ÖSYM sitesindeydi. 16 Temmuz'da yapılan 2023-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. Adaylar, DGS sonuçlarını ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek. İşte DGS sonuç öğrenme ekranı...

DGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2023 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçları belli olduktan sonra adaylar, aldıkları puanlara ve dikey geçiş yapmak istedikleri üniversitelerin taban puanlarına göre tercihlerini yapacak. Geçen yıl DGS tercihleri 24 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde yapılmıştı. Kesin tarihler, sonuçların açıklanması sonrasında belli olacak.

ÖSYM
2023-ALES/2 sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? MSÜ mülakat sonuçları açıklandı! Sonuçlar nereden, nasıl öğrenilir? 2023 DGS sonuçları bugün mü açıklanacak, ne zaman? Açıköğretim üniversite kayıtları başladı mı, ne zaman?