DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? DGS'de kalem, silgi verilecek mi? Sınavdan ne zaman çıkılır?

Dikey Geçiş Sınavı (2024 DGS) bugün yapılacak. Sınava 300 binden fazla aday katılacak. Adaylar, ön lisans eğitimlerini lisans düzeyine çıkarmak için Dikey Geçiş Sınavına giriyorlar. Peki, bugün DGS saat kaçta, kaçta bitiyor? DGS'de kalem, silgi verilecek mi? DGS'den ne zaman çıkılır? Salona son giriş saati kaç? İşte detaylar...

DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? DGS'de kalem, silgi verilecek mi? Sınavdan ne zaman çıkılır?

ÖSYM tarafından bugün yapılacak 2024 DGS (Dikey Geçiş Sınavı), 312 bin 855 adayın katılacak. DGS; iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyen öğrenciler için yapılıyor. DGS'de sayısal ve sözelden oluşan yetenek testi uygulanacak. Adaylar, DGS sınav saatini, sınavın ne kadar süreceğini ve sınavda kalem ve silgi verileceğini merak ediyor. 

DGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, NE KADAR SÜRÜYOR?

Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacak. 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

SINAVA SON GİRİŞ SAAT KAÇTA?

30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-DGS için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

SINAVDA KALEM SİLGİ VERİLECEK Mİ?

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

 

LGS'den tam puan alan öğrenciler sırlarını paylaştı Mardinli LGS birincisi Civan: Planlı ve programlı çalışıp, okulumu ve ailemi gururlandırdım Açık öğretim sınavları ne zaman 2024? AÖL 3. dönem sınav giriş belgesi yayınlandı mı? YDUS sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2024 YDUS tercihleri ne zaman başlıyor?