DGS ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 DGS saat kaçta başlıyor, ne kadar sürüyor?

Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) yaklaşıyor. Eğitimlerini lisans eğitimine tamamlamak isteyen yüksekokul, meslek okulları mezunu binlerce öğrenci, bu hafta sonu yapılacak sınav için hazırlıklarını tamamladı. Peki, DGS ne zaman, hangi gün, saat kaçta? DGS'de ne kadar süre veriliyor?

DGS ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 DGS saat kaçta başlıyor, ne kadar sürüyor?

ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı bu hafta sonu yapılacak. İki yıllık ön lisans mezunu öğrenciler, dört yıllık lisans bölümüne geçebilmek için 2024 DGS'ye girecek. Sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Peki, DGS ne zaman, saat kaçta? 

DGS SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

2024 Dikey Geçiş Sınavı’na (2024-DGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini 13 Haziran 2024 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak. 

DGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, NE KADAR SÜRÜYOR?

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

YÖKDİL başvuruları başladı: Başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? AÖF Yaz Okulu kayıtları başlıyor: Nasıl, nereden, hangi tarihlerde yapılır? ÖSYM 4 gün süre verdi: OBP onaylama nasıl, nereden yapılır? ALES 2 ne zaman? 2024-ALES/2 geç başvuru günü ne zaman?