DGS geç başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

DGS geç başvuru tarihi, başvuruyu kaçıranlar tarafından araştırılıyor. Ön lisans mezunları binlerce öğrenci, Dikey Geçiş Sınavı ile eğitimlerini lisans düzeyine taşıyabiliyor. Başvurular, 5 Haziran'da sona ermişti. Peki, DGS geç başvuru ekranı açıldı mı? DGS geç başvuruları ne zaman başlayacak? DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

DGS geç başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

DGS geç başvuruları başladı mı merak ediliyor. Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM tarafından düzenleniyor. Sınava Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunları başvurabiliyor. Böylece eğitimlerini lisans olarak tamamlayabiliyorlar. 16 Temmuz'da yapılacak 2023 DGS için başvuruları kaçıranlar için geç başvuru günü belirlendi. Peki, DGS geç başvuruları ne zaman? DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

DGS GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

DGS başvuruları 29 Mayıs-05 Haziran tarihleri arasında yapıldı. bu tarihler arasında başvuru yapamayan adaylar için DGS geç başvuru günü 13 Haziran Salı olarak açıklandı.

2023 DGS BAŞVURU KILAVUZU

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti 270 lira olarak açıklanmıştı. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak ödeniyor. 2023 DGS geç başvuru ücreti 405 TL.

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA ÖDENİYOR?

Geç başvuru ücreti herhangi bir bankaya yapılmıyor. Geç başvuru ücreti, %50 artırımlı olarak, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecek.

ÖSYM
MEB'den sınav ücreti kararı AÖF final sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? Karneler ne zaman verilecek? Okullar ne zaman kapanacak?