MEB destekleme ve yetiştirme kurslarına kimler, nasıl, ne zaman başvurabilir?

MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurs başvuru kılavuzunu yayımladı. Okulların açılacağı tarih yaklaşırken destekleme ve yetiştirme kurs başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir merak ediliyordu. İşte MEB DYK başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı...

MEB destekleme ve yetiştirme kurslarına kimler, nasıl, ne zaman başvurabilir?

Millî Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları başvuru detayları belli oldu. MEB tarafından yayımlanan kılavuz ile birlikte destekleme ve yetiştirme kurs başvuru tarihleri açıklandı. Peki, destekleme ve yetiştirme kurslarına kimler, nasıl başvurabilir?

MEB DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İl ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak komisyonlarca açılacak kurs merkezleri belirlenerek 19-22 Ağustos'ta e-Kurs modülüne işlenecek. Kurs merkezi müdürlüklerince ders ve sınıf düzeyi tanımlamalarının yapılması ve onaylanması 22-24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Öğrencilerin, DYK başvuruları 24-28 Ağustos tarihlerinde alınacak.

KURSLARA KİMLER BAŞVURABİLİR?

MEB destekleme ve yetiştirme kurslarına, resmî ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir.

KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek.

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8 ve 11'inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders; 12'nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecek. Haftalık ders süresi 8 ve 11'inci sınıflar için en fazla 18 saat, 12'nci sınıf ve mezunlar için 24 saat olabilecek.

TUS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı! Kreş ücretleri asgari ücretten fazla! PMYO fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak? İşte parkur talimatı 2023 KYK yurt başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?