Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Deprem bölgesindeki okullar için Bakan Mahmut Özer, tarih verdi. Kahramanmaraş depremi nedeniyle okullarda eğitim öğretim ertelenmiş ve 71 ilde okullar bugün açılmıştı. Deprem bölgesindeki okulların açılış tarihi ise bugün açıklandı. Peki, deprem bölgesindeki okullar hangi ilde, ne zaman açılacak?

Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okulların açılışına dair bilgiler verildi. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle okullarda ikinci dönem açılışı ertelenmişti. 20 Şubat Pazartesi itibariyle 71 ilde okullar açıldı. Deprem bölgesindeki okulların ne zaman açılacağı merak ediliyordu. İşte deprem bölgesindeki illere göre okulların açılış tarihleri...

71 İLDE OKULLARDA EĞİTİM BUGÜN BAŞLADI!

2022-2023 eğitim öğretim yılının, 12 Eylül 2022'de başlayan ve 20 Ocak'ta sona eren birinci döneminin ardından okullar 6 Şubat'ta açılacaktı ancak Kahramanmaraş merkezli pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim faaliyetlerine 20 Şubat'a kadar ara verildi.

Depremden etkilenen iller dışındaki 71 ilde tüm kademelerde öğrenciler, bugün dersbaşı yaptı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Deprem bölgesindeki okulların 1 Mart'a kadar ertelendiği açıklanmıştı. Fakat illerdeki durumlara göre okulların açılacağı tarih belirlenecekti. Bakan Özer, deprem bölgesinde okulların açılış tarihini açıkladı.

Buna göre Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart'ta eğitim başlıyor.

Gaziantep ve Osmaniye'de verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıldı.

Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da okullara verilen ara 27 Mart'a kadar uzatıldı.

deprem
AÖF bahar dönemi sınavları online mı olacak? Mahmut Özer'den öğrenci nakillerine ilişkin açıklama İstanbul Valiliği'nden 93 okula tahliye kararı 1 Mart'a kadar hangi iller tatil?