Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Deprem bölgesinde okulların ne zaman açılacağını Bakan Mahmut Özer açıkladı. Okullar, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş depremi nedeniyle ertelendi. 71 ilde 20 Şubat'ta okullar ikinci döneme başladı. Deprem bölgesindeki 10 il için ise tarih belirlendi. Peki, deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen deprem, on ilimizde büyük hasara yol açtı. Asrın felaketi olan deprem nedeniyle okulların açılması ertelenmişti. 71 ilde eğitim öğretim 20 Şubat'ta tekrar başladı. Depremden etkilenen on ilde ise okulların açılacağı tarihi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. İşte deprem bölgesindeki okulların açılacağı tarih...

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Özer, Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim ve öğretime 1 Mart'ta başlanacağını, verilen arayı Gaziantep ve Osmaniye'de 13 Mart'a, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzattıklarını bildirdi.

TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLAR İÇİN HASTANE OKULLARI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilimizde tüm hastanelerde 1 Mart tarihine kadar hastane sınıfları açacağız. Bu hastane sınıflarında sadece tedavilerini hastanede gören öğrencilerimiz eğitim almayacak, ayrıca 7-24 fedakar bir şekilde çalışan sağlık emekçilerimizin çocukları da bu sınıflardan yararlanabilecekler." dedi.

YKS VE LGS İÇİN DESTEK KURSLARI

Bakan Özer, deprem nedeniyle LGS'de 8. sınıfın 2. dönem ve YKS'de 12. sınıfın 2. dönem derslerin olmayacağını açıklamıştı. Bunun yanında İkinci ve üçüncü kategoride olan Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da 8 ve 12. sınıflara desteklemek için 1 Mart tarihi itibarıyla destekleme ve yetiştirme kursları açılacağını belirtti.

deprem
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) 2023 ne zaman? 2023-ALES/1 başvuruları başladı! İstanbul'da riskli okul binalarına ilişkin yeni açıklama TUS ve YDUS ertelendi