Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak merak ediliyor. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle okulların açılması geçici olarak ertelenmişti. Bakan Mahmut Özer, depremden etkilenen on ilde ve kalan 71 ilde okulların açılacağı tarihi duyurdu. Peki, deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş merkezli deprem, bölgede büyük hasara yol açtı. Asrın felaketi olan depremden on ilimiz etkilendi. Deprem nedeniyle tüm yurtta eğitim öğretime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 71 ilde ve depremden etkilen 10 ilde okullar ne zaman açılacak açıkladı. İşte okulların açılacağı tarih...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem nedeniyle ara verilen eğitim öğretimin 71 ilde 20 Şubat'ta başlayacağını duyurdu ve bu tarihte bir kez daha erteleme olmayacağını açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Deprem bölgesindeki 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini söyledi.

Bakan Özer "1 Mart'ta başlayacağını açıklamadık, 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verdiğimizi açıkladık. Belki 1 Mart'ta bu 10 ilin bazılarında eğitim öğretime başlamayacağız. Ama bizim Bakanlık olarak hedefimiz sanki 1 Mart'ta başlayacakmış gibi tüm önlemlerimizi, tüm çalışmalarımızı, tüm planlamalarımızı nihayetlendirebilmek. Burada da bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız, ilçe bazlı değerlendirme, okul bazlı değerlendirme yapacağız."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız." ifadesini kullandı.

DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İL HANGİLERİ?

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Adana, Kilis

deprem
e-YDS sınavı ve MSÜ sınavı ERTELENDİ! EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF kayıt yenileme ekranı açıldı mı? YKS ve LGS sınavı ertelendi mi?