BİLSEM sonuçları açıklandı: 2024 BİLSEM mülakat sonuçları nasıl öğrenilir, kayıtlar ne zaman?

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları açıklandı. BİLSEM sonuçları, bireysel değerlendirmeye giren öğrencilerin ve velileri tarafından merakla bekleniyordu. Daha önce açıklanan takvime göre BİLSEM mülakat sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacaktı. 2023-2024 BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzunda takvim değişikliği yapıldı ve sonuçlar bugün açıklanacak. Peki, BİLSEM sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

BİLSEM sonuçları açıklandı: 2024 BİLSEM mülakat sonuçları nasıl öğrenilir, kayıtlar ne zaman?

Zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik alanlarında özel yetenekli çocukları bulmak ve yeteneklerini geliştirmek için yapılan BİLSEM'de bugün kayıt hakkı kazanan öğrenciler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin belli olduğunu açıkladı. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman? 

BİLSEM sonuçları açıklandı: 2024 BİLSEM mülakat sonuçları nasıl öğrenilir, kayıtlar ne zaman? - Resim : 1

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  80, müzik yetenek  alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

BİLSEM sonuçları açıklandı: 2024 BİLSEM mülakat sonuçları nasıl öğrenilir, kayıtlar ne zaman? - Resim : 2

BİLSEM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB tarafından yayımlanan 2024-2025 BİLSEM kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler bugün açıklanacak. Sonuçlar, MEB tarafından açıklandıktan sonra 2024 BİLSEM sonuçlarını aşağıdaki linkten TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodunu girerek öğrenilirsiniz. 

BİLSEM sonuçları sorgulamak için tıklayınız

BİLSEM sonuçları açıklandı: 2024 BİLSEM mülakat sonuçları nasıl öğrenilir, kayıtlar ne zaman? - Resim : 3

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt yaptıracak öğrencilerimiz 12-29 Ağustos 2024  tarihleri arasında örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir.

Öğrencinin kayıt bölgesindeki BİLSEM listesi için tıklayınız.

Öğrencilerin öğretmenleri ve şubeleri e-Okul'dan belirlenecek Sınavsız ikinci üniversite kayıtları devam ediyor! AÖF yaz okulu sınavı ne zaman 2024? AÖF yaz okulu sınav giriş yerleri belli oldu mu? MEB'ten son dakika yaz tatili açıklaması: Okullar ne zaman açılıyor?