AUZEF final sınavı ne zaman? 2024 AUZEF Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

AUZEF final sınavı için geri sayım sürüyor. 2023-2024 İstanbul Üniversite Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi yarıyıl sonu yani bitirme sınavları yaklaşıyor. AUZEF öğrencileri sınava girecekleri yeri öğrenecekleri sınav giriş belgesinin yayımlanmasını bekliyor. Peki, AUZEF dönem sonu sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

AUZEF final sınavı ne zaman? 2024 AUZEF Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

AUZEF'te sınavlar, her bir ders için her yarıyılda en az bir ara sınav, bir bitirme sınavı ve bir bütünleme sınavı (bitirme sınavının telafisi) olmak üzere yüz yüze gözetimli olarak yapılır. Yakın zamanda açıklanan ara sınav sonrasında gözler AUZEF final sınav tarihine çevrildi. Peki, AUZEF yarıyıl sonu - bitirme sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanır?

AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

AUZEF Sınav giriş belgeleri, her sınav oturumunda sınav bina ve salon girişlerinde kontrol edileceği için öğrencilerin yanında bulunmak zorundadır. Sınav giriş belgeleri sınav tarihinden en az 5 gün önce AKSİS üzerinden yayımlanır.

AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

AUZEF bitirme sınavına (final) ait sınav giriş belgenizi http://auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden AKSİS kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak alabilirsiniz.

AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

AUZEF SINAV NOTU HESAPLANMASI 

Genelde çoktan seçmeli test şeklinde yapılan sınavlarda 20 soru soruluyor ve otuz dakika süre veriliyor. Açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarında sınav notu şu şekilde hesaplanıyor;

Açık öğretim programlarında;
Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap; kaç soruya yanlış cevap verdiği belirlenir ve sonra net sayısı hesaplanır. 20 soruluk bir test için her doğru cevap  5 puan değerindedir. Net sayısı 5 ile çarpılarak sınav puanı elde edilir.
Net Sayısı x 5 Puan = Sınav Puanı
Örnek hesaplama aşağıdaki gibidir;
Açıköğretim programlarında 20 soruluk çoktan seçmeli bir teste 15-Doğru, 3-Yanlış, 2-Boş olarak cevap veren öğrencinin ders puanı;
Net Sayısı  (15 - 0,75) x 5  = 14,25 olacaktır.
Ders Puanı 14,25 x 5 = 71,25 olacaktır.

Uzaktan öğretim programlarında;
Öğrencilerin ders puanları hesaplanır iken Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap verdiği belirlenir ve 20 soruluk bir test için her doğru cevap 5 puan ile çarpılarak toplam sınav puanı elde edilir; yanlış cevaplar dikkate alınmaz.
Ders Puanı = (Doğru sayısı x 5) olarak hesaplanır.
Uzaktan öğretim programlarında 20 soruluk çoktan seçmeli bir testte 15-Doğru, 3-Yanlış, 2-Boş olarak cevap veren öğrencinin ders puanı;
Ders puanı = (15 x 5) = 75 olacaktır.
Uzaktan öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavlarında en az 40 puan alması gerekir.

ATA AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı, sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? Öğretmenlerin il içi tayin sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? E-YDS 2024/6 (İngilizce) ek başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? TUS tercihleri başladı: 2024-TUS 1. Dönem tercih nasıl yapılır?