AÖL 3. dönem online sınavına nasıl, nereden girilir? AÖL 3. dönem sınavı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

AÖL 3. dönem sınav tarihi geldi. Eğitimine açık liseden devam eden öğrenciler, bugünden itibaren online olarak AÖL 3. dönem sınavlarına girecek. Peki, AÖL online sınavı nasıl, nereden giriliyor? AÖL 3. dönem sınavı ne zaman sona eriyor?

AÖL 3. dönem sınavları online olarak yapılıyor. 28 Temmuz Cuma yani bugün 09.30'dan itibaren sınava girilebiliyor. Yanlış cevapların doğru cevapları etkilemediği her sınav için verilen süre 25. Öğrenciler, AÖL online sınavına nasıl, nereden giriliyor merak ediyor. Peki, AÖL 3. dönem sonu sınavı ne zaman bitiyor, en son ne zaman sınava girilebilir?

AÖL ONLİNE SINAVINA NASIL, NEREDEN GİRİLİYOR?

Online (çevrim içi) sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak online (çevrim içi) sınav uygulamasına katılabilecek.

AÖL 3. DÖNEM ONLİNE SINAVA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AÖL 3. dönem sınavlarında yirmi soru sorulacak. Her soru 5 puan sayılacak. 4 seçenekli sorular için 25 dakika süre veriliyor. Yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemiyor. AÖL sınav sonuçları için resmi bir tarih açıklanmadı. Fakat sınavların ardından bir hafta için sonuçları aol.meb.gov.tr adresinden açıklanıyor.

AÖF yaz okulu sınavı ne zaman, online mı? Öğretmenler dikkat! Başvuru tarihleri belli oldu KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS tercih süreci başladı