AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022-4 Dönemi AÖL Ek Sınavı sonuçları tarihi

AÖL ek sınav sonuçları merak ediliyor. Üniversiteyi kazanıp Açık Öğretim Lisesinden mezun olamayan öğrenciler için ek sınav yapıldı. AÖL ek sınavı, 7-8-9 Eylül tarihlerinde online olarak yapıldı. Peki, AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022-4 Dönemi AÖL Ek Sınavı sonuçları tarihi

Açık Öğretim Lisesi ek sınavı 7-8-9 Ekim tarihlerinde yapıldı. YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen fakat AÖL'den mezun olamayan öğrenciler için ek sınav hakkı tanındı. Öğrenciler, üniversiteye kayıt için AÖL ek sınav sonuçlarını merak ediyor. Peki, 2022-4 Dönemi AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022-4 Dönemi AÖL Ek Sınavı sonuçları tarihi - Resim : 1

AÖL EK SINAVI NEDİR?

2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmış ancak Açık Öğretim Lisesinden mezun olamamış öğrenciler Ek Sınava katılabilecek.

AÖL ek sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022-4 Dönemi AÖL Ek Sınavı sonuçları tarihi - Resim : 2

AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022-4 ek sınavı; 7 Ekim 2023 tarihi saat 09.30 ile 9 Ekim 2023 tarihi saat 23.59 arasında çevrim içi olarak yapıldı. AÖL ek sınav sonuçları için kesin tarih verilmedi. Daha önce yapılan AÖL çevrimiçi sınav sonuçları, bir hafta içinde açıklandı. 

DGS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? DGS ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman? 12. sınıf öğrencileri için yapılan sahteliğe inceleme başlatıldı Bekçilik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?