AÖL 3. dönem sınavı ne zaman? AÖL yedek salon seçimi nasıl yapılır, kimler yapabilir?

AÖL 3. dönem sınav tarihi yaklaşıyor. MEB, Açık Öğretim Kurumları 3. dönem yazılı sınavı için yedek salon aday işlemleri duyurusu yaptı. Açıklamaya göre öğrenciler, belirtilen sebepler nedeniyle sınav yerini değiştirebilecek. Peki, AÖL yedek salon seçimi kimler, nasıl yapabilir? AÖL 3. dönem yazılı sınavı ne zaman?

AÖL 3. dönem sınavı ne zaman? AÖL yedek salon seçimi nasıl yapılır, kimler yapabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi için önemli bir duyuru yapıldı. Bu ay yapılacak AÖL 3. dönem sınavları için belirtilen şartları sağlayan adaylar, farklı bir sınav bölgesi seçimi yapabilecek. MEB tarafından açıklanan mazeretlere sahip adaylar, 1-15 Temmuz arasında farklı bir sınav bölgesinde yedek salon seçimi yapabilecek. Peki, AÖL 3. dönem sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

AÖL 3. dönem sınavı ne zaman? AÖL yedek salon seçimi nasıl yapılır, kimler yapabilir? - Resim : 1

AÖL YEDEK SALON SEÇİMİ NASIL YAPILIR, KİMLER YAPABİLİR? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre; Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem kayıt yenileme tarihleri arasında seçmiş oldukları sınav bölgesinden "zorunlu ikamet değişikliği, askere alınma/terhis, tutuklu/hükümlü, sağlık kurulu raporu" sebepleriyle farklı bir sınav bölgesinde yedek salonda sınava girmek isteyen öğrenciler; 01-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında mazeretlerini belirten belge ve dilekçe ile sınava girecekleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan Bölge Sınav Yürütme Komisyonuna başvurması gerekmektedir.

AÖL 3. dönem sınavı ne zaman? AÖL yedek salon seçimi nasıl yapılır, kimler yapabilir? - Resim : 2

AÖL 3. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN? 

Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınavının 1. Oturumu 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da, 2. oturumu 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 14.00' te ve 3. oturumu 21 Temmuz 2024 Pazar günü saat 10.00'da başlayacaktır.

 

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM'de kabul edildi E-YDS sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? E-YDS 2024/9 (İngilizce) sınavı ne zaman? AUZEF final sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?