AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl, nereden öğrenilir?

AÖF sınav sonuçları açıklandı. 11 Haziran'da sona eren AÖF final sınavı, online olarak yapılmıştı. Açıköğretim öğrenciler, bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçlarını merak bekliyordu. Sınav sonuçları, Açıköğretim öğrenci bilgi sistemi üzerinden yayınlandı.

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl, nereden öğrenilir?

AÖF final sınav sonuçları belli oldu. Açıköğretim Fakültesi 2023 Bahar Dönemi dönem sonu sınavları, 3-4 Haziran ve 10-11 Haziran'da online olarak yapılmıştı. Yaz okulu yaklaşırken öğrenciler, AÖF sınav sonuçları açıklandı mı merak ediyordu. AÖF final sınav sonuçları, AOS üzerinden görüntülenebiliyor. 

AÖF SINAV SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

AÖF sınav sonuçları belli oldu. AÖF final sınavı sonuçları, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden görülebilir.

AÖF sınav sonuçları için tıklayınız

AÖF DERS GEÇME NOTU NEDİR?

84 – 100 arasında AA 4,00 Geçti
77 – 83 arasında  AB 3,70 Geçti
71 – 76 arasında BA 3,30 Geçti
66 – 70 arasında  BB 3,00 Geçti
61 – 65 arasında  BC 2,70 Geçti
56 – 60  arasında CB 2,30 Geçti
50 – 55 arasında CC 2,00 Geçti
46 – 49 arasında CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 arasında DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 arasında DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız. 

AÖF AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?

Bu harf notları geçerli yani başarılı harf notları arasında yer alıyor. Bu notları elde ede öğrenciler sırasıyla en yüksek  AA olacak şekilde o derse ait başarı ortalamasını öğrenmiş oluyor.

CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇERLİ Mİ?

Bu notlar koşullu geçerli harf notları arasında yer alıyor. Yani öğrencinin AGNO’su (ağırlıklı genel not ortalaması) 2.00’ın üzerindeyse öğrenci bu derslerden geçmiş sayılıyor. Ancak AGNO 2.00’ın altındaysa bu dersler yeniden alınıp AGNO yükseltilebiliyor. CD, DC ve DD harf notları yükseltmelerde kullanılabilen dersler içerisinde yer alıyor.

FF HARF NOTU NE DEMEK?

FF harf notu öğrencinin almış olduğu dersten başarısız olduğu anlamına geliyor. AGNO ayrımına bakmaksızın öğrencinin bu dersi yeniden alması gerekiyor.

ÖSYM Başkanı, en yaşlı ve en genç üniversite adaylarını ağırladı Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi? MSÜ mülakat tarihleri nedir, hangi belgeler isteniyor? MSÜ tercih sonuçları açıklandı! Tıkla sorgula