AÖF kayıt yenileme ekranı açıldı mı?

AÖF kayıt yenileme başladı. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi'nde öğrenim gören depremzede öğrencilerden bahar döneminde kayıt yenileme ücreti almayacağını açıkladı. Peki, AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme ne zaman bitiyor? İşte AÖF kayıt yenileme ve ders ekle-sil ekranı...

AÖF kayıt yenileme ekranı açıldı mı?

Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi Bahar dönemi kayıt yenileme dönemi başladı. Deprem nedeniyle geçici bir süre ertelenen kayıt yenileme ekranı AÖF öğrencileri için açıldı. Öğrenciler, ders ekle-sil yaparak 45 kredi aşmayacak kadar ders seçimi yapacak. İşte AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme ekranı...

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERDEN KAYIT YENİLEME ÜCRETİ ALINMAYACAK!

Üniversitenin Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 kentte Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerindeki depremzede öğrencilerden 2022-2023 bahar döneminde kayıt yenileme ücreti alınmayacağı bildirildi.

AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi 2022-2023 akademik takvime göre bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat 2023 - 02 Mart 2023 tarihinden yapılacak.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile ilgili kayıt yenileme tarihleri içinde yapılır. Ders seçimi ilgili kayıt yenileme tarihinin son günü saat 22:00’de sona eriyor.

AÖF kayıt yenileme ekranı

Kayıt yenileme işlemleri; Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşir. Ders seçimi yaptıktan sonra ödeme bilgileri çıkacak. Ödeme yapıldıktan sonra kayıt yenileme işlemi kontrol edilmelidir.

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri için 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçilebilir.

DERS EKLE-SİL SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır:
• Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısına e-Devlet şifresi veya
Öğrenci şifresiyle girmeniz gerekecektir.
• İkinci aşamada Ders Ekle-Sil İşlemleri butonundan ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.
• Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir.
Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçiminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

YKS ve LGS sınavı ertelendi mi? Okullar ne zaman açılacak? Hangi illerde üniversiteler tatil? Sınavlar online mı? AÖF sınavları online mı olacak?