AÖF final sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖF güz dönemi final sınavı bugün ve yarın yapılacak. Bugün yapılan dönem sonu sınavları sonrasında açık öğretim fakültesi öğrencileri, final sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak etmeye başladı. Peki, AÖF dönem sonu sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖF akademik takvimi...

AÖF final sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi sınavı 21-22 Ocak günleri yapılacak. Bugünki sınavdan çıkan öğrenciler, AÖF sınav sonuçları araştırması yapmaya başladı. Sınavda dört yanlış bir doğruyu götürüyor. Final sınavı notu ortalamaya yüzde 70 katkısı var. Peki, AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖF dönem sonu sınavı sonuçları açıklama tarihi...

AÖF FINAL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF final sınavı sonuçları için Anadolu Üniversitesi tarafından verilen kesin bir tarih yok. Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçları, sınav tarihinden yaklaşık 15 gün içinde Anadolu Mobil ve aosogrenci.anadolu.edu.tr​ adresinden öğrenilebilir.

AÖF GEÇME NOTU NASIL HESAPLANIYOR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i dikkate alınarak başarı notu hesaplanmaktadır.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu x 0,3) + (Dönem Sonu Sınav Notu x 0,7) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; ara sınavdan 60, dönem sonu sınavından 80 alan bir öğrencinin ders başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır:

Başarı Notu = (60 x 0,3) + (80 x 0,7)
Başarı Notu = 18 + 56
Başarı Notu = 74

AÇIKÖĞRETİM DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Anadolu Üniversitesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders geçme notu alt sınırı otuz beş ( 35) olarak belirlendi. Sınav değerlendirmesi yapılırken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı puan hesaplamasında saf dışı bırakacak. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavlarda öğrencilerin aldıkları notlara göre harf puanları belirlenecek.

Uzmandan yarıyıl tatili için uyarı! Yarıyıl tatili için son ders zili bugün çalacak AK Parti'den araştırma görevlileri için düzenleme Kış okulları nedir, ne zaman başlıyor, ücretsiz mi?