ALES sınavı ne zaman? 2024-ALES/2 sınav giriş belgesi yayımlandı mı, ne zaman yayımlanır?

ALES sınav tarihi merak ediliyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) için başvurular, 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılmıştı. ÖSYM tarafından yayımlanacak ALES sınav giriş belgesi ile adaylar, sınava girecekleri okul, salon ve sıra numarasını öğrenebilecek. Peki, 2024-ALES/2 sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

ALES sınavı ne zaman? 2024-ALES/2 sınav giriş belgesi yayımlandı mı, ne zaman yayımlanır?

Bu yılın ikinci Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için geri sayım sürüyor. Başvurularını yapan adaylar, sınava girecekleri yeri öğrenebilecekleri ALES sınav giriş belgesinin yayımlanmasını bekliyor. Peki, 2024 ALES 2 sınavı ne zaman yapılacak?

2024-ALES/2 NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre 2024-ALES/2 sınavı 28 Temmuz 2024 Pazar günü yapılacak.

2024-ALES/2 SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

ALES sınav giriş belgesi henüz yayımlanmadı. Kılavuza göre Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden yayımlanacak. Yani ALES sınav giriş belgesi belirtilen adresten bu hafta yayımlanabilir. 

YKS tercih tarihleri belli oldu: İşte tercih takvimi YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak Devlet ve vakıf üniversiteleri Okul Öncesi Öğretmenliği Taban Puanları Hukuk taban puanları 2024: Hukuk Fakültesi taban puanları belli oldu mu?