ALES 2 ne zaman, saat kaçta? ALES sınav giriş belgesi nereden alınır?

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) yarın yapılacak. Sınavda adaylara sözel ve sayısal ellişer soru sorulacak. Ve 150 dakika süre verilecek. Peki, ALES 2 ne zaman, saat kaçta? ALES sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

ALES 2 ne zaman, saat kaçta? ALES sınav giriş belgesi nereden alınır?

ÖSYM tarafından düzenlenen ALES 2 sınavı 28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak. Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında kullanılan bir sınavdır. ALES yılda üç kere yapılıyor. 

ALES 2 SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 

ALES sınav giriş belgesi, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden adayların erişimine açıldı. Bunun için sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilirsiniz.

ALES NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/2), 28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacak

Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre ALES-2 sonuçları, 16 Ağustos'ta açıklanacak. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.

LGS 1. nakil tercihleri sona eriyor! Peki, 2. nakil dönemi ne zaman? 157 bin aday 28 Temmuz'da ALES'e girecek KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınava giriş belgeleri erişime açıldı YKS tercih dönemi başladı: Yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?