ALES 2 ne zaman? 2024-ALES/2 geç başvuru günü ne zaman? Geç başvuru ücreti ne kadar?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) başvuruları 12 Haziran'da sona erdi. Yılda üç kere yapılan ALES, lisansüstü eğitim almak isteyen adayların gündeminde. Normal başvuru süresini kaçıranlar, ALES 2 geç başvuru gününü bekliyor. Peki, 2024-ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES 2 geç başvuru günü ne zaman? İşte detaylar...

ALES 2 ne zaman? 2024-ALES/2 geç başvuru günü ne zaman? Geç başvuru ücreti ne kadar?

ALES 2 sınav tarihi yaklaşıyor. ÖSYM tarafından AİS üzerinden 3-12 Haziran tarihlerinde başvurular alındı. 2024-ALES/2 sınavına girmek isteyen fakat başvuru yapmayanlar için ÖSYM tarafından geç başvuru günü belirlendi. Peki, 2024-ALES/2 geç başvuru günü ne zaman? ALES 2 sınav tarihi nedir?

ALES 2 NE ZAMAN?

ALES, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde istenilen bir sınavdır. ÖSYM tarafından yılda üç kere düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının ikincisi 28 Temmuz 2024'te yapılacak.

ALES GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

 ALES 2 geç başvuru günü 26 Haziran Çarşamba günü. 

ALES BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES başvuruları, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından da yapabilir. Başvurular, 3-12 Haziran tarihleri arasında alınacak.

ALES 2 başvuru için tıklayınız

ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 ALES-2 başvuru ücreti 490 TL. Geç başvuru ücreti ise yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor. Yani geç başvuru ücreti, 735 TL. 

 

ALES BAŞVURU KILAVUZU

2024 AUZEF sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? Üniversite YKS sonuçları tarihi yaklaşıyor! LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları nasıl öğrenilir? MSÜ askeri öğrenci adayları hangi KYK yurtlarından, hangi tarihlerde faydalanabilecek?