2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman, saat kaçta, ne kadar sürüyor? KPSS'de kalem, silgi veriliyor mu?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ile Kamu Personel Seçme Sınavı lisans maratonu sona erecek. KPSS ÖABT sınavı, 4 Ağustos Pazar günü iki oturumla yapılacak. Peki, KPSS ÖABT ne kadar sürüyor, sınavdan ne zaman çıkıyor, sınavda kalem, silgi veriliyor mu?

2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman, saat kaçta, ne kadar sürüyor? KPSS'de kalem, silgi veriliyor mu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans oturumu sonuncusu olan 2024-KPSS ÖABT, yarın yapılacak. Sabah oturumunda KPSS ÖABT, öğleden sonra oturumda 2024-KPSS İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı gerçekleştirilecek. Sınava yaklaşık 500 bin aday başvurdu. Başvuru yapan adaylar, KPSS'de kalem, silgi veriliyor mu, sınav ne kadar sürüyor merak ediyor. 

2024 KPSS ÖABT NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre 2024 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos Pazar günü yapılacak. Sınavın başlama saati 10.15. (ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınav Saati: 14.45)

Adaylar, sabah oturumu için saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS ÖABT'DE NE ZAMAN ÇIKILIR?

Adayların, ÖABT’de 120 dakikalık testlerde ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde; 150 dakikalık testlerde ilk 110 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır

KPSS'DE KALEM, SİLGİ VERİLİYOR MU?

Sınavın başında üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları ile
içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutular dağıtılıyor. 

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte beklenen tarih! Süre uzatıldı: YKS tercihleri ne zaman sona eriyor, sonuçlar ne zaman açıklanacak? YKS tercih süresi uzatıldı LGS 2. nakil tercihleri bugün sona eriyor: Sonuçları için gözler MEB'te!