2024 KPSS alan bilgisi sonuç tarihi ÖSYM tarafından açıklandı! KPSS soru cevapları ne zaman yayımlanır?

KPSS alan bilgisi üçüncü oturumu bugün yapılıyor. Toplamda on alandan adaylara ellişer soru soruluyor. Her test için kırk dakika süre veriliyor. Sınava giren adaylar, KPSS soru ve cevapları ne zaman yayımlanır merak ediyor. Peki, KPSS alan bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 KPSS alan bilgisi sonuç tarihi ÖSYM tarafından açıklandı! KPSS soru cevapları ne zaman yayımlanır?

Kamu Personel Seçme Sınavı lisans düzeyinde yapılan alan bilgisi oturumları bugün sona eriyor. 20 Mart Cumartesi sabah ve öğle oturumu sonrasında bu sabah da üçüncü oturum yapılıyor. ÖSYM, 2024 KPSS alan bilgisi sonuç tarihini açıkladı. Peki, KPSS alan bilgisi testlerinin soru cevapları ne zaman yayımlanır?

KPSS ALAN BİLGİSİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre 2024 KPSS lisans alan bilgisi sonuçları 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. 

KPSS SORU CEVAPLARI BUGÜN YAYIMLANIR MI?

KPSS soru cevaplarının yayımlanması için bir tarih verilmedi. Fakat genelde son oturumun sona ermesinin ardından KPSS soru cevap anahtarı adayların erişimine açılıyor. 

Sınava giren adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecek.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIYOR?

Sınav değerlendirmesinde her test ayrı olarak değerlendirilecek. 4 yanlış bir doğruyu götürecek şekilde ham puan bulunacak. Sonrasında bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacak.

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır.

KPSS Puanı = 70 + (30 [ 2 (ASP – X ) – S] /[2 ( B – X )] – S)

KPSS : Kamu Personel Seçme Sınavı
ASP : Ağırlıklı standart puan
X : ASP dağılımının ortalaması
S : ASP dağılımının standart sapması
B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP

KPSS saat kaçta başlıyor? KPSS ne kadar sürüyor, saat kaçta bitiyor? Kayıtlar bitmek üzere: ATA AÖF yaz okulu kayıt ücreti ne kadar, eğitim ne zaman başlıyor? ÖSYM - MEB sınav takvimine göre Cumartesi-Pazar hangi sınavlar var? 2024-ALES/2 sınavı ne zaman, sınav giriş yeri nasıl, nereden öğrenilir?