Üniversite kayıtları ne zaman? YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak?

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı olan 2023 YKS 17-18 Haziran'da yapılmış, sonuçların açıklanması sonrasında tercihler 8 Ağustos'ta sona ermişti. ÖSYM tarafından açıklanan YKS sonuçları sorgulanırken üniversite kayıtları ne zaman merak ediliyor. Peki, YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak?

Üniversite kayıtları ne zaman? YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak?

On binlerce üniversite adayı tarafından merakla beklenen 2023 YKS sonuçları belli oldu. ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresi YKS sonuçlarına bakmak isteyenler nedeniyle kilitlendi. Sonuçlarına bakan adaylar "Üniversite kayıtları ne zaman?" ve "YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?" sorguluyor. İşte YKS sonuçları sorgulama ekranı ve ek tercih tarihleri...

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylara ayrı olarak gönderilmeyecek olan 2023 YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebiliyor.

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite kayıtları ne zaman? YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak? - Resim : 1

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

2023-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Üniversite kayıtları ne zaman? YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak? - Resim : 2

YKS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

YKS ek yerleştirme tercihleri, ilk yerleştirme sonucunda bir okula yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM, YKS ek yerleştirme için bir tarih açıklamadı. Geçen yıl, 15 Ağustos'ta açıklanan YKS sonuçları sonrasında 7 Eylül'de alınmış sonuçları on gün sonra 19 Eylül'de açıklanmış. Buna göre 2023 YKS ek tercihlerinin 9 Eylül civarında alınması bekleniyor.

ÖSYM
YKS birincilerinin okulları belli oldu YKS tercih sonuçları açıklandı! Menemen'de gençliğin Aydın ağabeyi var! İlkokullar ne zaman açılacak?