MEB EKYS geç başvuru saat kaça kadar nasıl yapılıyor?

MEB EKYS için geç başvuru bugün. Sadece 2 Şubat Perşembe günü yapılacak geç başvuru için saat 23.59'a kadar süre verildi. MEB EKYS geç başvuru ücreti bankalara yatırılmaması gerekiyor. Peki, MEB EKYS geç başvuru ücreti ne kadar? MEB EKYS geç başvuru nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

MEB EKYS geç başvuru saat kaça kadar nasıl yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı yani MEB EKYS için geç başvuru günü, bugün. 2023-MEB-EKYS geç başvurusu sadece 2 Ocak Perşembe günü yapılacak. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların geç başvurusu aynı gün içinde yapılması gerekiyor. Geç başvuru ücreti ise sadece ÖSYM e-işlemler kısmından yapılıyor. İşte MEB EKYS geç başvuru detayları...

MEB EKYS GEÇ BAŞVURU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Geç başvuru ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan https://ais.osym.gov.tr/ sayfasından yapılıyor.

MEB EKYS geç başvuru saat kaça kadar nasıl yapılıyor? - Resim : 1

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

MEB EKYS geç başvuru ücreti, normal başvur ücretine göre yüzde 50 fazlası olarak hesaplandı. Buna göre Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini 427,50 TL yatıracaklar.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz. Geç başvuru ücreti sadece online olarak yapılacak. Aynı gün yapılması gereken ödeme sadece ÖSYM e-işlemlerde yer alan "ödemeler" kısmından kredi kartı veya banka kartı ile yapılabilecek.

MEB EKYS geç başvuru saat kaça kadar nasıl yapılıyor? - Resim : 2

MEB EKYS SINAVI NE ZAMAN?

2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2023-MEB-EKYS), 5 Mart 2023 tarihinde saat 10.15’te yapılacak. Sınav 2,5 saat sürecek.

SINAV KONULARI SORU DAĞILIMI

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan, bir test Uygulanacaktır.
Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:
a) Genel kültür: %20.
b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi: %10.
c) Değerler eğitimi: %10.
ç) Eğitim ve öğretimde etik: %10.
d) Eğitim bilimleri: %30.

AÖF sınav sonuçları açıklandı! E-YDS 2 başvuruları başladı! Okullar ne zaman açılacak? AÖF sonuçları açıklandı mı, belli oldu mu?