20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bakan Tekin'den açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Danıştay'ın kararına göre öğretmenlerin mülakat notlarının açıklanacağını ve atama süreçlerini başlatacaklarını ifade eden Tekin, "Burada bu karara kadar beklemek durumundayız." dedi.

20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bakan Tekin'den açıklama
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber canlı yayınında, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
  • Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin süreçle ilgili bilgi verirken, öğretmen atamalarının KPSS puanının yüzde 50'si ve mülakat sonucunun yüzde 50'si alınarak olması yönünde yönetmelik değişikliği yaptıklarını hatırlattı.

"BEKLEMEK DURUMUNDAYIZ"

  • Tekin, böylece mevcut yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla atama yapılacağına ilişkin bir hüküm varken bu oranı yüzde 50'ye düşürdüklerini ifade etti.
  • Tekin'in açıklamaları şöyle:
Mülakatsız atama yapılsın diyenler, dava açtılar. Ama biz zaten yüzde 100'ü yüzde 50'ye düşürdük. Danıştay'da açılan dava süreci devam ediyor. Danıştay'ın bu konuda vereceği karara göre, öğretmen arkadaşların mülakat notlarını açıklayıp atama süreçlerini başlatacağız. Burada bu karara kadar beklemek durumundayız. Aksi durumda farklı tablolar, farklı durumlar ortaya çıkabilir.
Kızılay'dan eğitime yardım Dört yeni eğitim modeli geliyor "Oyunlar sapkın akımları özendiriyor" KYK yurt sonuçları açıklandı