2. ara tatil ertelendi mi?

Nisan ara tatili olacak mı merak ediliyor. Okullarda Kasım ve Nisan aylarında olmak üzere iki ara tatil var. Depremden etkilenen illerimizde ikinci dönem henüz başlamadı. Bu yüzden 2. ara tatilin erteleneceğine dair iddialar ortaya çıktı. Peki, Nisan ara tatili ertelenecek mi, ne zaman yapılacak? İşte MEB bahar dönemi eğitim öğretim takvimi...

2. ara tatil ertelendi mi?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden on ilimiz ciddi şekilde etkilendi. Deprem sonrasında okulların 2. döneme başlaması ertelenmişti. Deprem bölgesindeki okulların açılması ise üç kategoriye ayrıldı ve 1 Mart'tan itibaren açılacak. 71 ilde ise bahar dönemi 20 Şubat'ta başladı. İkinci dönemin geç başlaması nedeniyle Nisan ara tatilinin iptal edileceği ya da erteleneceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Peki, MEB Nisan ara tatili olacak mı açıkladı mı? 2. ara tatil ne zaman?

NİSAN ARA TATİLİ OLACAK MI?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem nedeniyle bahar dönemi açılışı iki hafta gecikmeli yapıldı. Bu gecikme nedeniyle ara tatilin olmayacağı iddiaları sosyal medyada dolaşıyor. MEB tarafından konuya dair resmi açıklama henüz gelmedi.

2. ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre ikinci ara tatil, 17-20 Nisan arasında. 17 Nisan Pazartesi, 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. 20 Nisan aynı zamanda Ramazan bayramı birinci günü. Böylece ikinci ara tatil ile Ramazan Bayramı birleşmiş olacak.

MEB BAHAR DÖNEMİ EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

Okullarda ikinci dönem 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacaktı. Deprem nedeniyle 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başladı. Deprem bölgesindeki iller, üç kategoriye ayrıldı ve 1 Mart, 13 Mart, 27 Mart'ta açılacak.

İkinci ara tatil, 17-20 Nisan'da yapılacak. Ramazan Bayramı ise 20, 21, 22 ve 23 Nisan 2023 tarihlerinde olup 3,5 gündür.

Bayram sonrasında 24 Nisan'da okullar açılacak. İkinci dönemin bittiği ve yaz tatilinin başladığı tarih ise 16 Haziran 2023.

deprem
LGS 2023 ne zaman, kaç gün kaldı? EKPSS 2023 yerleştirme sonuçları açıklandı YKS başvuru ve üniversite sınavı tarihi belli oldu mu? Adana'da okullar ne zaman açılacak?