15 tatil ne zaman bitiyor?

15 tatil yani sömestr tatili, 3 Şubat Cuma günü sona ermişti. İkinci yarı yıl, 6 Şubat Pazartesi günü başlayacaktı. Fakat hava muhalefeti nedeniyle İstanbul, Ankara ve birçok ilde bir günlük tatil verilmişti. Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrasında MEB, okulların bir hafta boyunca tatil edildiğini açıkladı. Peki, 15 tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak?

15 tatil ne zaman bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, dün yaptığı açıklama ile okulların bir hafta tatil edildiğini açıkladı. Ülkemizi sarsan Kahramanmaraş depremi sonrasında bölgedeki bazı illerde okullar 2 hafta, bazılarında 1 hafta tatil edildi. Sonrasında tatil, tüm Türkiye'de 1 hafta olarak açıklandı. 6 Şubat'ta açılacak okullar, bir hafta sonra açılacak. Peki, 15 tatil ne zaman bitiyor? İşte okulların açılacağı tarih...

15 TATİL NE ZAMAN BİTİYOR?

Eğitim öğretim takvimine göre 15 tatil dediğimiz sömestr tatili, 3 Şubat Cuma günü sona erecekti. 6 Şubat Pazartesi günü ise ikinci dönem başlıyordu. Fakat yaşanan deprem felaketi sonrasında tatil süresi uzatılmak zorunda kalındı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz. Tüm Türkiye'de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz." dedi.

BİLSEM sınavı ne zaman? MSÜ başvuru nasıl yapılır? 13 ilde daha yükseköğretime ara verildi Okullar ne zaman açılıyor?