Beşar Esad'ın 135 milyar dolarlık servetiyle Rusya'ya kaçmasının ardından, 2100 rejim askerinin Irak'a sığındığı ortaya çıktı. Çadırlarda kalan askerlerin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları yetersiz, birçoğu ülkelerine geri dönmek istiyor.
Esad rejiminin devrilmesinin ardından Hizbullah lideri Naim Kasım, askeri ikmal yollarını kaybettiklerini ancak alternatif çözümler arayacaklarını söyledi. Kasım, İsrail'in yayılmacı politikalarına karşı da net mesajlar verdi. Hizbullah lideri, "Askeri ikmal yolunu kaybettik ancak başka yollar arayacağız" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suriye'deki Baas rejimini deviren gruplardan Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile direkt temas kurduklarını açıkladı. Blinken, Suriye'deki geçiş sürecinin önemine vurgu yaptı ve azınlıkların, kadınların haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Gürcistan'ın yeni cumhurbaşkanı, eski futbolcu ve milletvekili Mikheil Kavelashvili oldu.
Suriye'de devrik Esad rejimi hapishanelerinde 18 yıl kalan Lübnanlı 50 yaşındaki Muaz Merab, işkencenin şiddetinden insanların kendilerine yöneltilen suçlamaları okumadan kabul ettiğini söyledi.
Suriye'deki 18 Aralık'ta yeniden açılışa hazırlanan Şam Uluslararası Havalimanı'nda çalışmalar hız kazandı, aprondaki uçaklar havadan görüntülendi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 'hava köprüsü' operasyonu çerçevesinde Türkiye üzerinden Suriye'ye 50 ton sağlık malzemesi göndereceğini açıkladı.
Münhasır Ekonomik Bölge ve kıta sahanlığı konularında Türkiye ile bir çözüm olasılığının olmadığını belirten Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, gerekirse ordunun tekrar devreye girebileceğini söyledi.
Esad'ın kanlı rejiminin devrilmesinin ardından Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'nde Türk bayrağı göndere çekilerek 12 yıl aradan sonra elçilik faaliyetleri yeniden başladı. Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'nin önüne gelen Suriyeli Aya Abdurrahman Yor, "Dedem ve babam Türk. Esad rejimi döneminde Türk Büyükelçiliği kapalı olduğu için vatandaşlık çıkaramadım. Bugün açılacağı için Türk vatandaşlığına başvuru yapacağım" dedi.