Zelenskiy, Putin'e meydan okudu, Ukraynalı askerlere ödüller dağıttı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, cephe hattı şehri Bakhmut'u ziyaret etti.. Bu sürpriz ziyaret Putin'e meydan okuma olarak yorumlanırken Ukraynalı askerler için moral oldu. Başkan askerlerine ödüller dağıttı.

Zelenskiy, Putin'e meydan okudu, Ukraynalı askerlere ödüller dağıttı

Zelenskiy, Rusya'ya karşı aylardır direnen cephe hattı Bakhmut'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı, devlet başkanının askerlerle tanıştığını ve askerlere ödüller dağıttığını söyledi.

PUTIN'E MEYDAN OKUDU
Bakhmut şehri, aylardır Donetsk bölgesindeki Rus kuvvetleri için kilit bir hedef konumunda. Son derece ağır hasarlar gören bölge, Rus kuvvetlerinin ilerlemesini durdurabildi. Zelenskiy'nin ziyareti Putin'e karşı bir medyan okuma göstergesi olarak yorumlandı. Zelenskiy, Ukrayna kuvvetlerine desteğini gösterdi.

BAŞKAN’DAN UKRAYNA'NIN KAHRAMANLARINA DESTEK
Telegramdaki Freedom TV kanalında gösterilen video görüntülerinde, Zelenskiy, birliklerine iyi dileklerinde bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı "Bakhmut'un kahramanlarının her insanın sahip olduğu şeye sahip olması, çocukları, aileleri için her şeyin yolunda olması, sıcak ve sağlıklı olmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

O İKİ ŞEHRİN KAPISINI AÇABİLİR
Bakhmut, aylardır Rus kampanyasının odak noktasında yer alıyordu. Moskova, Bakhmut'u ele geçirmek için büyük kaynaklar harcadı. Donbas bölgesinin hala Ukrayna kontrolü altındaki en önemli şehirleri olan Sloviansk ve Kramatorsk'a giden yolu açabilir.

RUSLARIN ZAFERİ ANCAK SEMBOLİK OLABİLİR
Ancak Ukrayna'nın, çevresindeki savunmasını güçlendirmesiyle, şu anda herhangi bir Rus zaferinin sadece sembolik olacağı düşünülüyor. Her iki taraf da ağır kayıplar verdi. Savaştan önce 70.000 nüfusa sahip olan bölgede şu anda çok az sayıda sivil bulunuyor.


Zelenskiy, Putin'e meydan okudu, Ukraynalı askerlere ödüller dağıttı - Resim : 1

ABD'de deprem: 55 bin hanede elektrik yok ABD'li eski bakan yazdı! Ukrayna için yine bilindik propaganda Anüsüne sıkıştı! FBI'dan Twitter'a 'Biden' baskısı