Yunanistan'da mülteci teknesi battı: Hayatını kaybedenler var

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında İtalya'ya ait olduğu belirlenen mültecileri taşıyan tekne battı. Libya'nın kuzeydoğusundaki liman kenti Tobruk'tan hareket eden deniz aracında ölü sayısı henüz belli olmasa da AB Sınır Koruma Ajansı (Frontex) 104 kişinin kurtarıldığını ifade etti.

Yunanistan'da mülteci teknesi battı: Hayatını kaybedenler var

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında gece saatlerinde mültecileri taşıyan tekne battı. Yunanistan Sahil Güvenlik Birimi tarafından 17 mültecinin hayatını kaybettiği ifade edilse de bu sayının artmasından endişe ediliyor.

Yunanistan'da mülteci teknesi battı: Hayatını kaybedenler var - Resim : 1Geminin İyon Denizi'nde battığı aktarılırken bölgeye 6 sahil güvenlik aracı, 1 fırkateyn ve askeri helikopterlerle birlikte arama kurtarma ekipleri sevk edildi. AB Sınır Koruma Ajansı (Frontex) 104 kişinin kurtarıldığını ifade etti. Bulunan 4 kişinin hipotermi belirtileri gösterdiğinden dolayı hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yunanistan'da mülteci teknesi battı: Hayatını kaybedenler var - Resim : 2İtalya'ya ait olduğu açıklanan teknenin Libra'nın liman kenti Tobruk'tan Mora Yarımadası'ndan bulunan Kalamata Limanı'na hareket ettiği öğrenildi.

Yunanistan'da mülteci teknesi battı: Hayatını kaybedenler var - Resim : 3

Kaynak: İHA

Yunanistan Suriye Libya
Mora Yarımadası göçmen gemisi battı! Çok sayıda ölü var Rusya, Ukrayna şehri Odessa'yı vurdu NATO'dan Ankara'daki İsveç toplantısı hakkında ilk açıklama Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 bir ülkeye daha satılacak!