Büyük acemilik! Yunanistan'ın gizli askeri tesisleri paylaşıldı

Orman yangınları ile mücadele eden Yunanistan'da geçtiğimiz hafta orduya ait cephaneliklerde patlama meydana gelmişti. Bölgede incelemelerde bulunan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikolaos Hardalias'ın fotoğraflarının paylaşıldığı sitede büyük bir skandala imza atıldı. Yunanların gizli askeri tesislerin yer aldığı haritanın sansürsüz bir şekilde paylaşılması krize neden oldu. Görüntüler kısa sürede paylaşılsa da sosyal medyada yayılmasına engel olunamadı.

Büyük acemilik! Yunanistan'ın gizli askeri tesisleri paylaşıldı

Yunanistan günlerdir dur durak bilmeyen orman yangınları ile mücadele veriyor. Yangınlara müdahale hız kesmeden devam ederken, geçtiğimiz hafta orduya ait mühimmat deposunda patlama meydana gelmişti.

Patlamaların yaşandığı bölge ile ilgili çalışmalar yapan Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikolaos Hardalias, cephane, patlayıcı ve akaryakıt depolarının güvenliğini ele aldığı olağanüstü denetim ve değerlendirmelerde bulundu.

Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın talimatıyla incelemelerde bulunan Hardalias'ın fotoğrafları bakanlığın internet sitesince paylaşıldı.

Gümülcine'deki mühimmat deposu, Selanik'teki akaryakıt deposu ve Larissa'nın da içlerinde bulunduğu 29 fotoğraf arasından biri dikkat çekti.

Yunanistan'ın krize neden olan o paylaşımı
Yunanistan'ın krize neden olan o paylaşımı

Gizli askeri tesislerin de içerisinde bulunduğu fotoğların sansürsüz bir şekilde paylaşılması Yunan tarafını alarma geçirdi.

Kaldırılan fotoğraflar sansürlenerek tekrardan paylaşıldı ancak söz konusu görüntülerin internette yayılmasına engel olunamadı.

Yayılan haritanın adalarda bulunan üslerle ilgili olduğu söyleniyor.

İsveç alçak saldırıya yine göz yumdu! 4 dağcıdan 12 gündür haber alınamıyor Hakan Fidan Azerbaycanlı mevkidaşı ile bir araya geldi Koronavirüs 113 kez mutasyona uğradı! Yeni bir pandemi başlangıcı mı?