Batan gemide hayatını kaybeden düzensiz mülteciler için Pakistan'da ulusal yas ilan edildi

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında batan balıkçı teknesinde aralarında Pakistanlıların da bulunduğu 79 düzensiz göçmenin hayatını kaybetmesinin ardından Yunanistan'dan sonra Pakistan'da da ulusal yas ilan edilmesine karar verildi.

Batan gemide hayatını kaybeden düzensiz mülteciler için Pakistan'da ulusal yas ilan edildi

Geo News'te yer alan habere göre, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklaarında batan balıkçı teknesinde aralarında Pakistanlıların da bulunduğu 79 düznesiz göçmenin yaşamını yitirmesinin ardından yarın tüm ülkede bir günlük "ulusal yas" ilan edilmesi kararı aldı. Ülke genelinde ilan edilen ulusal yas kapsamında, tüm kamu binalarında bayraklar yarıya inecek.

SORUŞTURMA KOMİTESİ KURULDU

Öte yandan Şerif'in talimatı ile olayın araştırılması için 4 kişilik soruşturma komitesi kuruldu. Komitenin bir hafta içerisinde Şerif'e rapor sunması bekleniyor.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Azad Cammu Keşmir polisi, Pakistan'da Orta Doğu ve Afrika üzerinden Avrupa'ya yapılan insan kaçakçılığı faaliyetlerinde bağlantıları olduğu gerekçesiyle 10 kişiyi gözaltına aldı.

Azad Cammu Keşmir’in Kotli bölgesinde görevli Komiser Muhammed Riaz Mughal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azad Cammu Keşmir’den 21 kişinin Mora açıklarında batan teknede bulunduğunu ancak bu kişilerin kayıp olduğunu aktardı.

Mughal, devam eden soruşturma kapsamında, Pakistanlı düzensiz göçmenlerin kaçakçılara kişi başı yaklaşık 210-250 bin lira civarında para ödediğini belirterek, "Parayı verenler önce yasal yoldan Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçakla gidiyor. Oradan da Mısır ve Libya’ya geçiyorlar. Libya’dan da yasa dışı şekilde Akdeniz’deki yolculuk başlıyor." dedi.

NE OLMUŞTU?

14 Haziran gününde Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında İtalya'ya ait olduğu belirlenen ve mültecileri taşıyan tekne gece saatlerinde batmıştı.

Yunanistan Sahil Güvenlik Birimi tarafından 79 mültecinin hayatını kaybettiği ifade edilmiş ama gerçek sayının daha fazla olduğundan endişe edilmişti.

Yunan Sahil Güvenliği, kurtarılan göçmenlerin 47'sinin Suriye, 43'ünün Mısır, 12'sinin Pakistan ve 2'sinin Filistin vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Sivil toplum kuruluşu Alarm Phone'a göre, teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu.

Ülke genelinde 3 gün ulusal yas ilan edilmiş ve kurtarılan 100'den fazla göçmen Kalamata Limanı'na götürülmüştü.

Kaynak: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Komisyonu Başkanı ile görüştü 78 sığınmacıyı ölüme iten Yunanistan'da sokaklar karıştı Milyonlarca kişinin kimlik bilgileri çalındı Fransa'da deprem sonrası çağrı yapıldı!