Yunanistan yine AB'ye koştu: Balıkçılık faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulansın

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB Dış Politikalar Şefi'nden Türklere yaptırım uygulamasını istedi. Bir türlü yerinde durmayan Yunanistan, sözde 'Türk sahil güvenliğinin kışkırtıcı davranışları' nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasının yanı sıra Türk balık ürünlerinin Avrupa Birliği pazarında yasaklanması talebinde de bulundu. Uluslararası siyasi birliğin 'balık' üzerinden desteklenebileceğine inanan Yunanistan, yaptırımların Türkiye için 'uyarı işareti' olacağını düşünüyor.

Yunanistan yine AB'ye koştu: Balıkçılık faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulansın

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB Dış Politikalar Şefi'ne gönderdiği bir mektupta, güya Yunan karasularında yasadışı olduğunu iddia ettiği balıkçılık faaliyetleri ve 'Türk sahil güvenliğinin kışkırtıcı davranışları' gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep etti.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, AB yönetimine gönderdiği mektupta "Türkiye'nin yukarıda bahsedilen uygulamaları tehlikeli bir güvenlik ortamı yaratmakta ve daha sonra Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimi tırmandırma amacıyla Ankara tarafından araç olarak kullanılabilecek bir 'kaza' riskini artırmaktadır" ifadelerine yer verdi.

BALIK ÜZERİNDEN DAYANIŞMA SAĞLAYACAKLARMIŞ?
Türkiye'nin söz konusu uygulamalara devam etmesi durumunda karşı önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Dendias, Türk balık ürünlerinin Avrupa Birliği pazarında yasaklanması talebinde de bulundu.

Böylesi bir yaptırımın Türkiye için bir 'uyarı işareti' olacağını düşünen Dendias, bu sayede AB'nin bu konuda Yunanistan ile dayanışma içinde olduğunu da gösterebileceğini dile getirdi.

5 Ocak'ta Yunan Sahil Savunma Kuvvetleri Ege Denizi'ndeki 12 Ada bünyesinde yer alan Bulamaç Adası yakınlarında balıkçılık yapan Türk balıkçı teknelerine müdahale etmiş, uyarı ateşi açmışlardı.

Yunanistan
Rusya, Türkiye ile zıt düştü Putin: Aptalı oynama! Savaşın çocuklarına 'Bayraktar' ismini verdiler İsveç'te PKK'dan alçak provokasyon