Yunan medyası diken üstünde: Türkiye'yi durdurmak için nükleer silah ve füze platformlarına sahip olunmalı

Yunan medyası, Türkiye'nin nükleer gücüne karşın ele aldığı "Yunanistan, Türkiye'yi engelleyebilir mi?" başlıklı yazısı ile Türkiye'yi durdurmak için Atina hükümetine çağrıda bulundu. Yunanlar, söz konusu yazısında "Türkiye'yi caydırmanın temel yolu Yunanistan'ın bir dizi nükleer silah ve füze platformlarına sahip olmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yunan medyası diken üstünde: Türkiye'yi durdurmak için nükleer silah ve füze platformlarına sahip olunmalı

Yunan basını, Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS'nin devreye girmesinin ardından "Yunanistan, Türkiye'yi engelleyebilir mi?" başlıklı haberi ile kendi ülkesine Türkiye'yi durdurmaları için çeşitli önerilerde bulundu.

Yunan basını, ele aldıkları yazıda, Yunanistan'ın uluslararası kamuoyunun desteğini alabilmeleri için Türkiye'nin enerjide millileşmesini 'saldırgan' olarak göstermelerinin, kendi güvenlikleri açısından hayati olduğunu iddia etti.

ATİNA'YA, TÜRK ADALARINA İŞGAL ÇAĞRISI!
Yunan basını, daha da ileri giderek yazısında, Türkiye ile aralarında herhangi bir çatışma durumunun olması halinde Atina hükümetinin diplomatik avantaj elde edebilmek için Türk sınırları içerisindeki Gökçeada, Bozcaada ve Trakya'nın 'işgal edilmesi' gerektiğini savundu.

Yunan medyası diken üstünde: Türkiye'yi durdurmak için nükleer silah ve füze platformlarına sahip olunmalı - Resim : 1

HÜKÜMETLERİNDEN, DÜNYADAN ÖRNEKLER VEREREK NÜKLEER SİLAH İSTEDİLER
Türkiye'yi caydırmanın en muhtemel yolunun Yunanistan'ın da nükleer silah ve füze platformlarında güç elde etmesi gerektiği savunulan yazıda, "Daha küçük bir ülkenin daha güçlü rakiplerini caydırmasının tek yolu budur. Pakistan'ın nükleere sahip olması Hindistan'ı aşırı derecede temkinli yapıyor. Aynı şekilde, İsrail'in nükleer sahibi olduğu bilgisi Arapları müzakerelere açık hale getirdi. Nükleer silahlar Kuzey Kore'deki Kim Jong-un rejiminin hayatta kalmasını sağlıyor" denildi.

"1897'DEKİ GİBİ OLMASIN"
Osmanlı döneminde Türk sınırlarını taciz edip sonrasında Türklere karşı yaşadıkları hazin sonu söz konusu yazılarında hatırlatan Yunan basını "Yunanistan, 1897'de yaptığı gibi, büyük güçlere Türk ilerleyişini durdurmaları için yalvaracak" ifadelerini kullandı.

Yunanistan
O ülkede okula saldırı! 8 öğretmen öldü Ömer Çelik'ten The Economist tepki: Halbuki ders almış olmaları lazımdı Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle vatandaşların tahliyesi sürüyor İsveç'ten NATO için kritik hamle! Dünya basınının gözünden kaçmadı: Türkiye'ye daha yakın