Yunan Korgeneral Baltzois: Türkiye, Yunanistan'ı kuşattı

Türkiye'nin savunma sanayisi gün geçtikçe güçlenirken Türklerin artan askeri gücü komşu ülke Yunanistan'ı rahatsız etti. Bir yandan Yunan basını Türkiye hakkındaki propagandalarını ve haberlerini artırırken bir yandan da devlet televizyonuna çıkan Yunan Korgeneral Yannis Baltzois'den çarpıcı açıklamalar geldi. Baltzois, "Türkiye, Yunanistan'ı kuşattı" dedi.

Yunan Korgeneral Baltzois: Türkiye, Yunanistan'ı kuşattı

Yunanistan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı emekli Korgeneral Yannis Baltzois, katıldığı devlet televizyonu ERT'ye yaptığı konuşmasında Türkiye hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE YUNANİSTAN'I KUŞATTI"

Türklerin gelişen askeri varlığına dikkat çeken Baltzois, "99 yıllığına kiraladıkları bu limana (.s.s. Humus) askeri üs kuracaklar. Ve sadece konuşlandıracakları İHA'lardan bahsettiler. Türkiye'nin, askeri üsleriyle Yunanistan'ı kuşatmış olmasından endişe duymalıyız." ifadelerini kullandı.

Yunan Korgeneral Baltzois: Türkiye, Yunanistan'ı kuşattı - Resim : 1

"BİR ASIR BOYUNCA VAR OLACAKLAR"

Türkiye'den gelen açıklamaları dikkatle takip eden Baltzois, Türklerin Doğu Akdeniz'de bir asır boyunca varlık sürdüreceklerini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

Kosova'da askeri kuvvetleri var, Bosna'da sizin, Arnavutluk'ta hava ve deniz üssünüz var, Trablus'ta var. Katar, Somali, Azerbaycan ve Kıbrıs'ta da (askeri kuvvetleri) bulunmaktadır. Yunanistan'ın kuşatıldığını görüyoruz. Bu, potansiyel (Türk) bir tehdidin artık Doğu'dan olmadığı anlamına gelir. Onlar da Güney'den, onlar da Batı'dan. Libya'da yeni üs kurulacağına dair bilgilerin yalanlanmasına gelince , ileri düzeyde görüşmeler olduğunu ve arkasında bir şeyler olduğunu düşünerek bunu bir haber olarak görmezden gelmemek gerektiğini değerlendirdi.

"TÜRKLERİ KOVMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Humus limanının bir kısmının 99 yıllığına kiralanmasının ne anlama geldiğini uygulamalı olarak yorumlayan ELISME başkanı, Libya hükümetinin değişip Erdoğan'ın amansız muhalifi General Hafter'in göreve gelmesi durumunda dahi, görevi devralacağını açıkladı. Türkleri kovmak mümkün değil . Türk yetkililerin bölgedeki arayışlarına ilişkin açıklamalarını aktaran Erdoğan, Türkiye'nin bir asır daha Doğu Akdeniz'de ayağı olacak
Musk Zuckerberg'in İtalya'da kafes dövüşünün şartlarını kabul etmediğini açıkladı Cem Uzan after party Monaco Pasifik'te sular ısınıyor! İnsani yardıma muhtaç sayısı 363 milyonu geçti!