Yasaklara rağmen devam ediliyor: Real Sociedad taraftarları Filistin'e destek oldu

İspanya'daki stadyumlarda Filistin veya İsrail bayrağı açmak yasaklandı fakat bu yasağa rağmen birçok kulübün taraftarı Filistin lehine destek gösterileri yapıyor. Real Sociedad taraftarları, kanlı elbiseleri ile Filistin bayrağı açtı. O anlar kameralara yansıdı

İspanya'daki stadyumlarda Filistin veya İsrail bayrağı açmanın yasaklanması, Real Sociedad taraftarının Filistin lehine destek olmasına engel olmadı.

Real Sociedad taraftarı, 8 Kasım'da Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz'in Benfica takımına karşı oynanan maç öncesinde tribünlerden Filistin'e destek gösterisi yaptı.

Kale arkası tribünlerde bulunan Real Sociedad'ın aşırı sol görüşlü animasyon grubundan 20 kadar kişi, beyaz önlükler giyerek ve yüzlerine maske takarak tribüne girerken, ilk olarak kanı sembolize eden kırmızı boyaları üzerine döküp sonrasında Filistin bayrakları açtı.

Real Sociedad taraftarı, ekim ayı ortasında Filistin bayrağı açtığı için bir taraftarının polis tarafından stadyum dışına çıkartılmasından sonra tepkilerini artırmış ve 21 Ekim'de oynanan Mallorca maçında kalabalık bir grup Filistin bayrağı açmıştı.

İspanyol stadyumlarında Filistin'e destek veren bireysel girişimler diğer bazı maçlarda da devam ediyor.

Kaynak: AA

Hizbullah ilk kez açıkladı: İnsansız silahlar devrede Gazze'de internet kesintisi sebebiyle can kayıpları sayılamadı Arap Zirvesi'nden İsrail'e tepki: İnsanlık dışı katliamlarını kınıyoruz Gazze'den İslam dünyasına çağrı