Ukrayna'da sel felaketine maruz kalan halkın imdadına bir boksör koştu!

Kakhovka barajının yıkılması sonucu sel basan Nova Kakhovka kentinin yardımına bir kahraman koştu. Ukraynalı boksör Andrii Petukhov, şehir ve çevresinde mahsur kalan yaşlıları ve hayvanları, şişme botuyla kurtarıyor.

Ukrayna'da sel felaketine maruz kalan halkın imdadına bir boksör koştu!


Herson yakınlarında bulunan Kakhovka HES barajının bombalanarak yıkılması sonrasında sel basan evlerde mahsur kalan yaşlıların imdadına Andrii Petukhov yetişti. İstanbul'da da müsabakalara çıkan Ukraynalı boksör ve arkadaşları, 6 Haziran'dan itibaren ses basan bölgelerin içinde şişme botlarla gezerek mahsur kalan hayvanları kurtardı, evinden ayrılamayan halka su ve ilk yardım malzemesi götürdü. Petukhov, insanları botlarla güvenli yerlere götürmeye devam ettiklerini belirtti.

Ukrayna'da sel felaketine maruz kalan halkın imdadına bir boksör koştu! - Resim : 1


KARA MAYINLARI TEHLİKE YARATIYOR

Petukhov ve arkadaşları, sel bölgesini gün boyunca gezerek evlerinde mahsur kalan ve ihtiyaçlarını gideremeyen yaşlı hastalara da yardımcı oldu. Bazı hastaları battaniyelerle evlerinden indirip yine şişme botlarla güvenli yerlere götürdüler. Uluslararası kuruluşlar, bölge halkının en önemli ihtiyaçları arasında temiz su olduğunu vurgularken sel dışında bir diğer tehlikenin ise kara mayınları olduğu belirtildi. Toprağa gömülü kara mayınlarının sel nedeniyle sürüklenerek yer değiştirdiğine dikkat çekildi.

Ukrayna'da sel felaketine maruz kalan halkın imdadına bir boksör koştu! - Resim : 2

Kaynak: DHA

Ukrayna
İsveç'ten "NATO" kararı İtalya, Türk bayraklı gemiye operasyon düzenledi Putin Batı'ya ayarı verdi! Son dakika! Putin açıkladı