Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarıları ABD'ye damga vurdu

Türkiye'nin son dönemde savunma sanayiinde gösterdiği başarılar, ABD basınında geniş yankı buldu. ABD merkezli Forbes dergisi, Türkiye'nin Malezya ve Endonezya'ya yaptığı İHA ve füze ihracatını mercek altına aldı.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarıları ABD'ye damga vurdu
  • Forbes, Türkiye'nin Bayraktar TB2 ve Kara Atmaca gibi gelişmiş savunma sistemlerini Endonezya ve Malezya'ya ihraç etmesinin, bu ülkelerin hava sahası ve deniz savunmalarını güçlendirdiğini belirtti.
  • Dergi, Endonezya'nın özellikle deniz sınırlarını gözetlemek için Türk sistemlerini tercih ettiğine dikkat çekti.
  • Haziran ayında Endonezya, Türk Atmaca füzelerinin ilk yabancı müşterisi olurken, bu füzenin Amerikan yapımı AGM-84 Harpoons'un yerine geçtiği ifade edildi.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarıları ABD'ye damga vurdu - Resim : 1

  • Malezya da benzer şekilde Türkiye ile önemli savunma anlaşmaları imzaladı. Türk şirketlerinin Malezya için kıyı görev gemileri inşa etmeye başladığı ve bu gemilerin Türk sensörleri ve Atmaca füzeleriyle donatılacağı bildirildi.
  • Ayrıca Malezya, Türk yapımı Anka İHA'larını da hava kuvvetleri ve polis operasyonları için kullanmayı planlıyor.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarıları ABD'ye damga vurdu - Resim : 2

ÖNÜMÜZDEKİ YILLLARDA DAHA DA ARTACAK

  • Forbes'in analizinde, Türkiye'nin Endonezya ve Malezya ile geliştirdiği savunma ilişkilerinin yalnızca son iki yılda büyük bir ivme kazandığına vurgu yapıldı.
  • Türkiye'nin bu ülkelerle savunma alanında birçok projeyi hayata geçirdiği ve bu iş birliklerinin önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörülüyor.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarıları ABD'ye damga vurdu - Resim : 3

  • Dergi, bu gelişmelerin Türkiye'nin savunma sanayii alanında küresel ölçekte ne denli etkili olduğunu gösterdiğini ifade etti.
  • Forbes, Türkiye'nin bu ihracat başarısının, savunma sanayiinde elde ettiği teknolojik üstünlüğün bir sonucu olduğunu belirterek, bu on yılın sonunda Endonezya ve Malezya'nın, hava sahalarını ve karasularını korumak için çeşitli Türk yapımı sistemleri kullanacaklarına dikkat çekti.
Afrika'da maymun çiçeği salgınına karşı aşılamalara başlanacak Filistinli esir: Klozet suyu ile boğmaya çalıştılar İsrail duyurdu! Lübnan saldırı başlattı Belarus'tan "üçüncü dünya savaşı" uyarısı