Türkiye ve Mısır'dan İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıya sert tepki! Alçak eylemler kabul edilemez

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye ve Mısır, İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırısına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu tarz alçak eylemler hiçbir şekilde kabul edilemez" denildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamada, "İsrail güvenlik güçleri Gazze'ye saldırarak 13 masum insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. " ifadelerine yer verdi.

Türkiye ve Mısır'dan İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıya sert tepki! Alçak eylemler kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerin hayatlarını kaybetmesine neden olan saldırıları lanetledi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güçlerince bugün (9 Mayıs) Gazze’ye düzenlenen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerin hayatlarını kaybetmesine neden olan saldırıları lanetliyoruz. Bu tarz alçak eylemler hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, bu saldırıların, daha fazla can kaybı yaşanmadan ve bölgede yeni bir çatışma sarmalına sebebiyet vermeden derhal sonlandırılmasının beklendiği belirtilerek, "Saldırıda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Filistin Devleti ve halkına başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusu ile İç İstihbarat Örgütü Şin-Bet (Şabak) tarafından sabaha karşı Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı. Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında İslami Cihad Hareketinin askeri kadrolarından 3 kişinin de bulunduğu açıklanmıştı.

ÖMER ÇELİK'TEN SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çelik, "İsrail güvenlik güçlerinin saldırganlığını kınıyoruz. İsrail güvenlik güçleri Gazze'ye saldırarak 13 masum insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Saldırıda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

BİR TEPKİ DE MISIR'DAN
Mısır, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını ve Filistin topraklarında gerilimi tırmandırmasını kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında "uluslararası hukuka aykırı ve durumu kontrolden çıkarabilecek" saldırılarını tamamen reddettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı ve işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine düzenlediği baskının kınandığı kaydedildi.

İsrail'in söz konusu saldırılarının "Şarm eş-Şeyh" ve "Akabe" görüşmelerinde varılan mutabakatlar çerçevesinde sükuneti sağlama ve gerilimi azaltma çabalarını baltaladığı ifade edildi.

Ürdün'ün Akabe kentinde 26 Şubat'ta, Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde de 19 Mart'ta İsrail ile Filistin arasındaki gerilimi azaltmayı hedefleyen, Mısır, Filistin, İsrail, Ürdün ve ABD'den üst düzey siyasi ve güvenlik yetkililerinin katıldığı beşli toplantılar düzenlenmişti.

Gazze Filistin
Bakan Çavuşoğlu kritik toplantı için Moskova'ya gidecek Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han tutuklandı Aliyev ve Paşinyan görüşecek Dünya basınında gündem Türkiye'deki seçim!