Türk askerinden Kosova-Sırbistan sınırında devriye

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde 1999 yılından bu yana görev yapan Türk askeri, Kosova-Sırbistan sınırında devriye geziyor.

Türk askerinden Kosova-Sırbistan sınırında devriye
  • NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde 25 yıldır görev yapan Türk askeri, Kosova halkının yanında olmayı sürdürüyor.

Türk askerinden Kosova-Sırbistan sınırında devriye - Resim : 1

  • KFOR birliği, Kosova-Sırbistan sınırındaki Türk askerinin fotoğraflarını paylaşarak, Mehmetçiğin sınır bölgesinde güvenliği sağlamak için devriye faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

BÖLGESEL İSTİKRARA DESTEK

  • KFOR'un paylaşımında, sınır bölgesindeki devriyelerin, Kosova'da yaşayan tüm topluluklar için kalıcı güvenliği sağlama ve bölgesel istikrara destek olma amacıyla düzenli olarak sürdüğü aktarıldı.

Türk askerinden Kosova-Sırbistan sınırında devriye - Resim : 2

TÜRK ASKERİ 25 YILDIR KOSOVA-SIRBİSTAN SINIRINDA

  • Kosova ile Sırbistan arasındaki sınır hattını da gözlemleyen Türk askerleri, yoğun sisin etkili olduğu dağlık bölgede 7/24 devriye faaliyetlerini sürdürüyor.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'nün (KFOR) komutasını 10 Ekim 2023 tarihinde İtalya'dan devralmıştı.

Türk askerinden Kosova-Sırbistan sınırında devriye - Resim : 3

  • 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı Türkiye, ABD ve birçok Avrupa ülkesi dahil 117 ülke bağımsız devlet olarak tanıyor.
  • Sırbistan ise tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı kendi toprağı olarak görüyor.
Uçak ormana düştü: 9 kişi öldü 5 yıl sonra ilk! Avrupa Birliği'nden Ankara'ya kritik davet ABD basını: İsrail, siyonizmin sonunu getirecek Almanya'da tren istasyonunda silahlı saldırı!