Tokyo'da Unemoto Naomi Japonya'nın ilk kadın başsavcısı oldu

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Unemoto Naomi, ülkenin ilk kadın başsavcısı olarak göreve başladı. Unemoto, suçların daha organize ve anonim hale geldiğine dikkat çekerek adalet ve dürüstlüğe odaklanacağını belirtti.

Tokyo'da Unemoto Naomi Japonya'nın ilk kadın başsavcısı oldu
  • Unemoto Naomi, Japonya'nın ilk kadın başsavcısı olarak Tokyo'da görevine başladı. Başbakan Kişida Fumio kabinesinin kararı doğrultusunda bu önemli göreve getirilen Unemoto, ülkenin en yüksek rütbeli savcılık makamına oturdu.

"ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAK İSTİYORUM"

  • 62 yaşındaki Unemoto, emekliye ayrılan Kai Yukio'nun yerine geçti. Görevine başlarken düzenlediği basın toplantısında Unemoto, "İster erkek olsun, ister kadın olsun, bu pozisyonda beklenen rol aynı. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum" dedi. Unemoto, yetkilerini "kamu güveni" temelinde, adalet ve dürüstlüğe odaklanarak kullanmanın önemini vurguladı. Suçların "daha organize ve anonim hale geldiğini" belirterek, gerçeğin ortaya çıkarılmasının "giderek zorlaştığını" savundu.

Tokyo'da Unemoto Naomi Japonya'nın ilk kadın başsavcısı oldu - Resim : 1

SAVCILIK KARİYERİNE 1985'TE BAŞLADI

  • Tokyo'nun doğusundaki Çiba eyaletinden gelen Unemoto, Chuo Üniversitesi'nden 1985'te mezun olduktan sonra savcılığa başladı. Japonya Adalet Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev alan Unemoto, 2021-2023 yılları arasında Hiroşima Başsavcısı olarak çalıştı. Ocak 2023'te Tokyo'nun ilk kadın başsavcısı olan Unemoto, siyasi ve mali soruşturmalarda adını duyurdu. İktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin bağış fonu skandalı ve açık deniz rüzgar enerjisi projelerindeki yolsuzlukları soruşturdu.
  • Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, haziran sonunda Başbakan Kişida Fumio kabinesinin "Japonya'nın yeni başsavcısı" kararını açıklamıştı. Unemoto'nun bu göreve getirilmesiyle yönetimde "kadınların güçlendirilmesi"nin önemine vurgu yapan Hayaşi, tayinlerin uzmanlık, kişilik ve deneyim dikkate alınarak yapıldığını ve kadınların atamalarının kolaylaştırılacağını söyledi.

Kaynak: AA

Türk çetesinin liderine infaz Türk vekil, Kur'an-ı Kerim ile yemin etti NATO'da İsrail uyarısı İspanya Başbakanı'ndan Gazze çağrısı