The Guardian'dan Türkiye'deki Suriyelilere yönelik değerlendirme: Kaybetmeye hazırlanıyorlar

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian'da Türkiye'de yaşayan Suriyeli göçmenlere yönelik yazı kaleme alındı. "Erdoğan kalsa da gitse de Türkiye'deki Suriyeliler belirsiz bir gelecekle karşı karşıya" başlıklı yazıda, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 4 milyon Suriyeli göçmenin sınır dışı edilme tehlikesi altında olduğu savunuldu.

The Guardian'dan Türkiye'deki Suriyelilere yönelik değerlendirme: Kaybetmeye hazırlanıyorlar

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, pazar günü yapılacak seçimlerin sonucunda  Türkiye'de yaşayan Suriyeli göçmenlerin geleceğine dair yazı yayımlandı.

Guardian'ın İstanbul muhabiri Ruth Michaelson ve Suriyeli gazeteci Hüsam Hezaber'in kaleme aldığı "Erdoğan kalsa da gitse de Türkiye'deki Suriyeliler belirsiz bir gelecekle karşı karşıya" başlıklı haberde, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 4 milyon Suriyeli göçmenin sınır dışı edilme tehlikesi altında olduğu savunuldu.

CHP'DE GÖÇMEN KARŞITLIĞI
Analizde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçilmesi halinde göçmenleri iki yıl içinde ülkelerine göndereceğini vaat ettiğine dikkat çekilerek, "sosyal demokrat kimliğini öne çıkarmasına rağmen CHP'de göçmen karşıtlığının yüksek olduğu" belirtildi.

Yazıda, Suriyeli göçmenlerin geri gönderilmesinin hem CHP hem de AK Parti'nin seçim propagandasının önemli bir parçasını oluşturduğu vurgulanırken, "Türkiye pazar günü sandığa gittiğinde, Suriyeliler kim kazanırsa kazansın kaybetmeye hazırlanıyor" değerlendirmesine yer verildi. 

Su borusunda görüldü, yürek hoplattı! Kırım'da bir Rus savaş helikopteri düştü! Gazze'de bir apartmana hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan medyasında konuştu: Rekabetleri ve husumeti bir kenara bırakabiliriz