Tek bir isim konuşuluyor! Nasrallah'ın ardından Hizbullah'ta yeni lider kim olacak?

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in saldırısında öldürülmesinin ardından örgütün nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. 32 yıl boyunca Nasrallah'ın başta olduğu Hizbullah'ta yeni liderin kuzeni Haşim Safiyeddin'in olabileceği konuşuluyor.

Tek bir isim konuşuluyor! Nasrallah'ın ardından Hizbullah'ta yeni lider kim olacak?
  • İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü açıkladı. 32 yıllık liderliğinin ardından Nasrallah'ın ölümünün ardından örgütün nasıl bir tepki vereceği merak konusu.
  • Nasrallah'ın kuzeni Haşim Safiyeddin'in yeni lider olabileceği konuşuluyor.

Tek bir isim konuşuluyor! Nasrallah'ın ardından Hizbullah'ta yeni lider kim olacak? - Resim : 1

NASRALLAH'IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DOĞRULANDI

  • İsrail Ordusu, dün gece Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik bir hava saldırısında hedef alınan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıkladı.
  • Hizbullah, İsrail Ordusu'nun iddiasına bir süre sessiz kaldıktan sonra Nasrallah'ın ölümünü yazılı bir açıklama ile doğruladı.
  • İsrail istihbarat servisleri tarafından dün gece saatlerinde de Nasrallah'ın ölümüne ilişkin iddia gündeme gelmiş, Hizbullah bu haberi yalanlayarak, Nasrallah'ın güvende olduğunu açıklamıştı.

Tek bir isim konuşuluyor! Nasrallah'ın ardından Hizbullah'ta yeni lider kim olacak? - Resim : 2

NASRALLAH'IN KUZENİ YENİ LİDER OLABİLİR

  • Hasan Nasralllah'ın ölümünün doğrulanmasının ardından Hizbullah'ın bu suikaste nasıl karşılık vereceği belirsizliğini korurken, suikastın İran'ı da içine alan bölgesel bir savaş riskini tırmandırdığı öngörülüyor.
  • Ancak örgütün, İsrail'in misillemelerini kışkırtabilecek büyük çatışmaya girmek istemediği yönünde yorumlar da yapılıyor.
  • Nasrallah'ın kuzeni Haşim Safiyeddin'in yeni Hizbullah lideri olabileceği konuşulan senaryolar arasında. Safiyeddin, Hizbullah'ın siyasi işlerini yöneten "Cihad Konseyi'nin" bir üyesi.
Rusya'da patlama: 4 kişi öldü Hasan Nasrallah öldürüldü mü? Bakan Fidan, Hırvat mevkidaşı ile görüştü Beyrut'ta çok sayıda patlama sesi