Tayvan, ülkesine gelecek olan her bir turiste para ödeyecek

Tayvan Meclisi, yeni ekonomik destek planını açıkladı. Yayınlanan yeni plana göre, ülkeye gelecek olan her yabancı için 5 bin NTD (3 bin 93 Türk lirası), seyahat acentelerinin Tayvan'a getirdiği her tur grubu için de 10 bin NTD (6 bin 187 Türk lirası) ila 20 bin NTD (12 bin 375 Türk lirası) sübvansiyon verilecek.

Tayvan, ülkesine gelecek olan her bir turiste para ödeyecek

Tayvan Meclisi geçtiğimiz salı günü yapılan oturumunda, "Pandemi sonrası ekonomik ve sosyal dayanıklığın güçlendirilmesine ve ekonomik sonuçların herkes için yarar sağlamasına ilişkin özel düzenlemeler" başlıklı yeni ekonomik destek planını açıkladı.

Açıklanan ekonomik destek paketinde, turist sayısını arttırmak için ülkeye gelen her yabancı turist işin 5 bin NTD (3 bin 93 Türk lirası), Tayvan vatandaşları ile kriterleri sağlayan yabancılar için de 6 bin NTD (3 bin 712 Türk lirası) verileceğini belirtildi.

Tayvan Turizm Ulaştırma ve İletişim Bakanı Wang Kwo-tsai ekonomik destek paketi hakkında basına yaptığı açıklamada, sınırlar açıkladıktan sonra her türlü destek ve fonların aktif hale getirildiğini belirtti.

Bakan Wang, pandemi sonrası teşvik yasası için 380 milyar NTD'lık (230 milyar Türk lirası) bir kaynağın bütçeye dahil edildiğini aktardı.

TUR GRUPLARI VE OTELLER İÇİN DE MİKTAR BELLİ
Wang, ülkede turizm sektörünü canlandırmak için planlanan stratejiler içinde yabancı turistler için 5 bin NTD nakit harcama desteği, seyahat acentelerinin Tayvan'a getirdiği her tur grubu için de 10 bin NTD (6 bin 187 Türk lirası) ila 20 bin NTD (12 bin 375 Türk lirası) sübvansiyon vereceklerini, bunlara ek olarak otel hizmetlerinin kapasitesinin artırılacağını, işverenlerin yeni kat hizmetleri ve temizlik personelinin maaşını belirli bir düzeye yükseltmesi halinde, MOTC'nin her işverene işçi başına aylık 5 bin NTD ikramiye vereceğini ifade etti.

G-7 ülkelerinden Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar Macaristan, İskandinavların NATO sürecinde frene bastı Bayramov: Türkiye'deki felakete rağmen güçlü maneviyata şahit olduk Okulu, hapishaneye çevirdiler