Taliban’dan akraba atamasına yasak

Afganistan’da yeniden iktidarı ele geçirdikten sonra ülkede insan haklarına aykırı birçok adım atan Taliban, bu kez şaşırtıcı bir karar aldı. Kamuda çalışan yetkililerin, akrabalarını hükümet kurumlarına ataması yasaklandı.

Taliban’dan akraba atamasına yasak

Taliban lideri Hibeytullah Akhundzade, yayınladığı kararnameyle yetkililere, oğullarını ve diğer akrabalarını görevden alma talimatı verdi.

Kararnamede, bundan sonra hükümet yetkililerinin akrabalarını devlet kadrolarına atamaması talep edildi. Taliban’ın iktidarı ele geçirmesinden sonra Batı yanlısı hükümette yer alan çok sayıda isim ülkeden kaçmış ya da görevden alınmıştı. Boşalan kadrolara deneyimsiz kişilerin akrabalık ilişkileri üzerinden getirildiği eleştirileri bir süredir gündemdeydi. Son dönemde bazı üst düzey Taliban yöneticilerinin oğullarını hükümet görevlerine ataması tepkilere yol açmıştı. Pakistan’ın Peşaver kentinde bulunan Afghan Islamic Press de kararnamenin birkaç üst düzey Taliban yetkilisinin oğullarını hükümet içindeki rollere atadığı iddialarını takip ettiğini bildirdi.

Trump'ın tutuklanacağım sözleri ortalığı karıştırdı Brüksel’de Bağışçılar Konferansı düzenlendi Putin'in tutuklanma kararı ne kadar sürecek? Rasmus Paludan yine Kur'an yaktı!